2 Mayıs 2011 Pazartesi

Elim Sende.

   Felek doğruyu eğriyi tartaydı,
   Her işine güzel demek kolaydı.
   Böyle mi yaşardı iyiler dünyada,
   Evrenin özü doğruluk olaydı.

    Hayyam'ın bir güzel dörtlüğü. Farkındayım böyle güzel dörtlükleri çok basite indirgiyorum gibi gelebiliyor.Bu güzel dörtlüklerin en güzel yanı,en küçük detayda bile kendini belli etmesi. Tıpkı günümüz Türk Futbolundaki gibi...

   Son 3 hafta, şampiyonluk kutlamaları başladı.Cehennem donana kadar Fenerbahçe demişlerdi ya hani,   (kendi koreografilerini bile başkanlarının cümleleri oluşturuyor), onu kutlamaya başlıyorlar akılları sıra ama akıllarını yetmediği birşey var.Cehenneminizi dondurana kadar Trabzonspor. Niye mi? Çünkü bu statükoyu ancak bu yürekli uşaklar yıkabilir,elbet birgün yıkacaklar da.


   Son 3 hafta, şenlikler başlamış, düğün bayram yeri Saracoğlu. Bir şerefli şampiyonluğa daha merhaba diyorlar ama sormak lazım; taşıma su ile nereye kadar?

  Oluşturdukları süreç tıkır tıkır işliyor.Fb, namağlup gidiyor,ve bunu destan olarak sayıyorlar. Kendi yalanında boğulanlar,ancak bu kadar saf olabilirdi. Hangi Trabzonspor taraftarına sorsanız bırakın beraberliği,adaletli yönetim olsa fb nin puan kaybedeceği 3 maçı,kendi adı gibi sayar. Fakat kimseden ses yok. Niye? Çünkü çarkın işletme sahibi onlar.Cepleri de doluyor. Uyuyabiliyorlarsa eğer geceleri ne ala. Nitekim hak yiyip uyumak ne kadar zorsa,hakkı yenilenin uyuması o kadar daha zor. İsyan istiyor yürek,ama biraz daha sabır...

  Bu sefer düzenden kendileri de rahatsız oldu. Artık alenen oynadıkları oyunun herkes tarafından görüldüğünü çok iyi anladılar ki, bu hafta Antep maçında, çirkin oyunlarına bir çirkinlik daha ekleyip,  Trabzonspor'un üzerine kara bir leke bırakmak istediler. Sezon başından beri ilk defa Trabzonspor'a belki de (sadece belki)penaltı olmayan pozisyon penaltı olarak verildi,irdelemek isteyenlere duyurulur. Tipik bir Elim Sende vakası. Haketmediğimiz penaltıları(tartışılır) bize veriyorlar,ama biz onlar kadar kör ve gururdan yoksun değiliz,haketmediğimiz penaltıyı söylüyoruz işte. Amaçları oldukça basit; Fenere bunları yaptık,öne geçirdik,sizin gollerinizi saymadık kemiklerinizi kırdık,şimdi ikincisiniz,lig böyle biter ve lig bitene kadar size haksız düdükler çalalım da hiç konuşamayın. Daha tanıyamamışlar bizi,  birini yenmek istiyorsanız ilk önce tanıyacaksınız. Bizim taraftar profilimiz, fb taraftar profili değil,bunu anladığınızda mağlubiyetin acısını yaşayacaksınız.

  Fenerbahçenin geleceği statükonun geleceğine bağlıdır. Bu düzen elbet yıkılacak ve tarihte şu zamana kadar er almasının tek sebebi olan başarıları( ne kadar şerefli olduğu her zaman tartışılır,ama onlara sorsanız hakedilmiştir) statüko kaybolduğunda artık olmayacak. Bir kültürü,bir mirası olmadan yaşamanın acısını çeke çeke çökecek bu kulüp. Kendi ülkesinde bile adalete yer vermek istemeyenlerle beraber.

 Keser dönecek sap dönecek,gün gelecek hesap dönecek. Sadece sabır.Allahın ilahi adaleti en hayırlı vakitte tecelli edecek.Hayyamla başladık öyle bitirelim.

  Gelip de eskiyenler,yeni gelenler,
  Hepsi gider bugün yarın,birer birer;
  Kimselere kalmamış bu eski dünya:
  Kimi gitti gider,kimi geldi gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder