28 Nisan 2011 Perşembe

Bayraklar Fora!

    Ligin ilk yarısı sona erdiğinde,her Fenerbahçe SK hocasının yaptığı gibi; Aykut Kocamanın da harika demeçlerini izledik,endişelendik(haklı da çıktık). Nitekim Fenerbahçe'nin başarısız olduğu her sene,hocaları mutlaka çıkar ve birşeyleri eleştirirdi.Bu senede aynısı olmasaydı açıkçası ben şaşırırdım.

    Medya iyi malzeme yaptı bunu. Sonrasında ise,ligin ikinci yarısında yapılan irdenilesi penaltı çalmayışlar, Trabzonspor taraftarını korkuttu. Çünkü süreç her zamanki gibi başlamış; statüko statik vaziyetini korumak için dinamik vektörlerle oluşturduğu kontrol mekanizmasını işletiyordu. Bu süreçte pek çok şey oldu, bu süreçte Şenol Güneş vatan haini ilan edildi,Burak Yılmaz herkese şerefsiz dedi, Selçuk yine sezonun ortasında birden fazla takımın kucağına uçtu.Hiç biri yetmedi bizi durdurmaya,bu kez de utanmazlıkları göz önüne alenen sürdüler.

   Antepspor maçlarında, kendi oyuncularını pek çok cezadan kurtarmasına rağmen Hüseyin Göçeki kurban ilan ettiler. Göçek o penaltıyla birlikte; Fenerbahçenin pek çok kırmızısını sarı yaptı,kimi kırmızısını görmedi,kimi sarıları iptal etti. Fenerbahçe de minnettardı aslında hakemine ama,bu iş böyle gitmezdi. Muhteşem bir saldırı yapıldı; gazetesiyle,televizyonuyla,editörleriyle.

  Daha bir hafta önce eleştirdiği hakemler,Buca maçında artık kapalı kapılar ardına bile saklanmadan,herkesin gözü önünde maçı Fenerbahçeye hediye etti. Daha bir hafta önce hakemin lehine yaptığı hataları konuşmadan,sadece penaltıyı değerlendirip, galibiyet için Allahın lütfu diyebilen Şekip Mosturoğlu, Buca maçından sonra nedense sessiz kaldı. Ortada 3-1 lik kopmak üzere olan skora açıkça yapılan müdaheleyi görmek istemedi. Antep maçında Allahın lütfu olarak değerlendirdi 3 puanı sayın Şekip Bey,fakat Buca maçında sanırım  yüce Allahın adını ağzını almaya yüzü yoktu. Çünkü Fenerbahçe sadece Bucasporu yenerek liderliği ele geçirmedi,hadi geçelim Trabzonsporu, Bucasporun haksız yere düşmesine sebep oldu. Unutma Şekip Bey; işine gelince adını andığın yüce Allah,bunları da görür.

  Fenerbahçe,ligin bitimine 1 ay kala, şampiyonluğunu ilan etti(!). Bunu medyadan açıkça görebiliyoruz ama,en iyi gördüğümüz yer yine İzmirdeki Buca-Fener maçıdı. Bucasporun alın teriyle mücadelesi sonucu ortaya çıkan 3-1lik skor,herkesi üzmüş olacaktı ki, yan hakem beyefendi, Edizin kolununda kendi kolu gibi sandı. Yan hakem beyefendi, sanırım makul bir ücrete bayrağı tuttuğu kolu omuzundan ayırıp bir köşeye koyabiliyor,yine makul bir ücretede saniyesinde havaya kaldırabiliyor. Bunu gördük Buca maçında. Penaltıyla uzaktan yakından alakası olmayan o pozisyonun,penaltı verilmesi ve o kararı veren hakemin saniyesinde (olmayan penaltıyı nasıl gördüyse artık) bayrak kaldırıp, şampiyonluk kutlayan bir taraftar gibi koşması herşeyin cevabı oldu.

  Öne geçti Fenerbahçe. Sanırım yine kendi geleneğini bozmadı,yine kul hakkı yemeye devam ediyor.Bu haftanın en üzücü olayı liderliği kaybedişimiz değil, Eskişehir maçında Mustafa'nın verilmeyen golüne yüreği dayanmayan hemşerimiz,ve Buca-Fener maçındaki alenen yapılan adaletsizliğe yüreği dayanmayan hemşerilerimizdi. Fenerbahçe Yönetimi,yine her yolu mübah gördü,adalet duygusunu herşeyin üzerinde tutmayı kendine görev edinmiş iki yürek daha bu olaydan ötürü hayata gözlerini yumdu.Allah rahmet eylesin.Ruhları şad olsun.

  Ve Fenerbahçe. Hani büyüğüm diyorsun ya.Allahtan da büyük değilsin ya. Keser döner sap döner,gün gelir hesap döner, bu yaptıklarının cezasını ilahi adalet en hayırlı şekilde tecelli ettirir.Bakalım Şekip Beyin adı o zaman lütuf diyebilecekmi.

  Allah'ın adaleti elbet tecelli edecektir.Zaten artık insanoğlunun adaletinden medet ummuyoruz.Onun adaletinin tecelli edeceği zaman en hayırlı zamandır.Belki 4 hafta içinde,belki 40 yıl son...İnşaallah o günü görmeyi bize nasip eder yaradan.

  Fenerbahçeyi seven insanlar alınmasın,hedefimdeki isimler Fenerbahçe taraftarları değil,nitekim benimde çok arkadaşım,hocam var Fenerbahçeli. Benim kastettiklerim; kendi başarısı için her türlü yolu mübah görebilen beyinlerdir. Maalesef bu beyinler, Fenerbahçe yönetiminde oldukça fazla.

  Sevgilerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder